HR / DE / ENG

Tomislav Prahir sudjelovao na Međunarodnoj konferenciji o nakitu u Cordobi

Tomislav Prahir sudjelovao na Međunarodnoj konferenciji o nakitu u Cordobi

 

Na poziv Španjolskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Tomislav Prahir je od 14. do 17. listopada 2013. nazočio Međunarodnoj konferenciji o nakitu u Cordobi kao hrvatski predstavnik originalnosti, kreativnosti i talenta u svijetu zlatara.

Konferencija se odvijala od 14. do 20. listopada, a na njoj su predstavljeni noviteti u dizajnu i proizvodnji nakita. Održane su i brojne radionice na kojima su stručnjaci iz zlatarskog gospodarskog sektora stjecali nove ideje i znanja.

„Izuzetno je zadovoljstvo sudjelovati na međunarodnim konferencijama ovog tipa, gdje vrhunski europski i svjetski stručnjaci i proizvođači iz svijeta nakita razmjenjuju ideje i na taj način unapređuju vlastiti posao.“ – komentirao je Prahir.

Uz Tomislava Prahira, na tom gospodarskom okupljanju, sudjelovali su i najbolji proizvođači zlatnog nakita iz: Francuske, Brazila, Rusije, Belgije, Nizozemske, Estonije, Poljske, Ukrajine i Libanona.

Na prestižnoj konferenciji prvi su se predstavili profesionalci s prepoznatim iskustvom i značajnim položajem u svijetu zlatara, dok su drugu kategoriju činili studenti s diplomama vezanima za sam sektor nakita. Dizajniranje nakita je slobodan i inovativan proces u koji je potrebno unijeti što više vlastite kreativnosti, stoga je tema dizajna bila slobodna.

Profesionalci su zajedno podijelili viziju budućnosti i razvoja poslovanja u zlatarskoj gospodarskoj grani, a Tomislav Prahir je europskim profesionalcima predstavio strategiju razvoja brenda, situacije s kojima se susretao pri dizajniranju i proizvodnji vlastitog nakita te pozicioniranju brenda na tržištu.