Prahir

USUSRET NADOLAZEĆIM SAJMOVIMA VJENČANJA, DONOSIMO VAM NEKOLIKO SAVJETA KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ODABIR VJENČANOG PRSTENJA

Kako se bliži dan vašeg vjenčanja i mnogo bitnih stavki ste u svom planeru prekrižili, nemojte zaboraviti na onaj detalj koji će vas pratiti svakog dana vašeg zajedničkog života – vjenčano prstenje.

Kao poseban simbol bračnog života, vjenčano prstenje nije lako odabrati, a parovi se često susreću sa nedoumicama oko njegovog izbora. Kako vam potraga za vjenčanim prstenjem ne bi zadala dodatne brige, donosimo vam nekoliko savjeta kako olakšati potragu i u konačnici izabrati vjenčano prstenje koje će vas uvijek podsjećati na tako poseban dan i obećanje izrečeno partneru.

 

 

  • Pripreme – bitno je da partneri prije potrage pokušaju saznati što im se sviđa – je li to moderno bijelo zlato, klasično žuto, smjelo crveno, ili pak kombinacije različitih boja zlata? Želite li da vaše prstenje bude jednakog izgleda ili biste voljeli da je ženski model ipak nešto blještaviji? Druga bitna stavka u pripremi za izbor prstenja je svakako budžet koji ste spremni potrošiti. Dogovor oko budžeta će uvelike olakšati potragu, te smanjiti dvojbe od kojeg materijala će vaši prsteni biti izrađeni. Prstenje izrađujemo u srebru i zlatu (14 karatnom i 18 karatnom), sa cirkonima, briljantima ili drugim dragim kamenjem, no kako je to ipak specifičan prsten, potpuno druge simbolike i trajnosti od bilo kojeg drugog komada nakita koji posjedujete, naša preporuka je uzeti prstenje u 14 kt zlatu, koje je najzahvalnije za održavanje i svakodnevno nošenje. Bitno je pripaziti da u potragu za savršenim vjenčanim prstenjem krenete na vrijeme, jer sve vaše želje možemo ostvariti, no za izradu prstenja je ipak potrebno desetak dana.
  • Opcije – ukoliko vam je teško dogovoriti se oko istog modela, znajte da postoji mogućnost da ženski prsten bude iz jednog para prstenja, a muški iz potpuno drugog, te u tom slučaju imate odriješene ruke u odabiru. Isto tako, moguće je na prstenju mijenjati širinu, matiranja, boju zlata, broj cirkona ili briljanata – mogućnosti su beskrajne.
  • Praktičnost – prilikom odabira prstenja imajte na umu da je to prsten kojeg ćete nositi svakog dana, zato isprobajte prstenje različitog oblika i različitih širina, kako biste se uvjerili koja širina i oblik najviše odgovara vašem prstu – ne samo izgledom, nego i udobnošću, kako vam ne bi predstavljao prepreku u obavljanju svakodnevnih poslova. Govoreći o udobnosti prstena, važno je da izaberete odgovarajuću veličinu – prsti znaju naticati kod velikih vrućina, ili nakon težih fizičkih aktivnosti, a „skupiti se“ kod niskih temperatura, pa je vrlo bitno da odaberete veličinu koja će vam odgovarati i u jednim i u drugim uvjetima.
  • Klasika ili trend – sigurni smo da će vam za oko zapeti mnogo modela, od onih najjednostavnijih klasičnih sjajnih prstena, do trendy eternity modela koji su u cijelosti optočeni briljantima te je stoga važno da dobro promislite što će vam se sviđati dugi niz godina koje su pred vama.
  • Održavanje – iako je poželjno da prsten skidate prilikom korištenja jačih sredstava za čišćenje i sličnih preparata, ovu stavku ćemo vam dodatno olakšati, jer vam na vjenčano prstenje dajemo doživotno besplatno održavanje – poliranje, obnovu, povećavanje i smanjivanje.

Pokloni

Darovnu karticu

Priuštite najdražima kompletan ritual kupovanja nakita uz jednu od naših darovnih kartica, čiji iznos možete dogovoriti s našim osobljem. Ovime ne poklanjate samo nakit, već i iskustvo.

Kupljenu darovnu karticu dobivate u elegantnoj kuverti. Darovna kartica je iskoristiva u poslovnicama Prahir zlatarnica.